ZonnenKoffertje

Deze week had ik een mooi gesprek aan de tafel van Mariette van de Lichtfladderaars. Over wat ik hier te doen heb, en in welke vorm. Waar ik nu sta in dit hele proces van Vernieuwing en Anders-Doen.

Want ik voel het al een tijdje zo. Er is een Vernieuwing gaande die ik voel en zie, maar nog niet kan laten landen. Een overbrugging waar ik nu soms in verdwaal: de oude manieren werken niet meer, maar het nieuwe is nog niet in zicht. Dus, wat werkt dan wel en hoe? Dat gevoel.

Daarbij is er ook de sterke behoefte van Anders-Doen. Niet meer op de geijkte manier verder, maar totaal Anders dan je kent. Of van jezelf gewend bent. Vooral voor de kinderen die geboren zijn vanaf 2012. Die hebben en kunnen niks met de oudere (school)systemen waar we met elkaar nog in zitten. Ik zie het bij mijn eigen kinderen ook. We lopen dagelijks tegen de lamp van school, ondanks alle mooie oplossingen die we met elkaar voor de kinderen bedenken. Thuis doen we het al Anders, maar dat strookt niet altijd met de buitenwereld. En dat voelen de kinderen ook en krijgen we een conflict. Want ze snappen het zelf ook niet meer.

gewoon… zijn

Mariette bevestigde me in zoveel gevoelens en idee├źn die ik al tijden bij me draag. Ik heb namelijk alle tools in huis voor de Vernieuwing die gaande is, om grote en kleine mensen te begeleiden vanuit zang, klank, muziek, kleur, beeld, gedichten. Niet om iets te helen in jezelf, of op te ruimten, of zwaarte los te kunnen laten. Misschien nog een klein beetje. Maar vooral om te leren hoe je kunt leven vanuit LIEFDE. In Verbinding met je hart gewoon… ZIJN.

In contact met je LICHT, zodat je weer voelt wie je bent. En vanuit dit voelen, kunt ZIJN wie je bent.

Niets meer, niets minder.

Het was zo helder, het gesprek. Ik heb me voorgenomen om deze maand voornamelijk aanwezig te zijn in wat er is, wat er komt, wat er gebeurt. Volgen wat mijn behoeften zijn, in plaats van een overvolle agenda met plannen en afspraken. Lege dagen, volle aanwezigheid. Tot nu toe gaat het goed, het is heerlijk!

Ik kreeg ook een mooi ZonnenKoffertje mee tijdens het gesprek. Ze had deze al een tijd geleden gekocht en merkte dat ik hem mee mocht nemen. Als symbool voor hoe het bij mij werkt: ik hoef alleen maar te ZIJN (woord van de dag! ;)) en dan geven mijn stralen vanzelf het Licht en de Liefde en de Verbinding aan degene die tegenover mij zit. Vanuit het contact dat er dan ontstaat, zie ik wat er nodig is: luisteren naar muziek, zingen, tekenen, mediteren, klankbadje, stil zijn… er zit van alles in mijn ZonnenKoffertje wat ik eruit kan pakken om jou mee te laten stralen.

Zo simpel. Zo helder. Zo, MIJ!

Nu rustig alles laten bezinken en ondertusen weer een stapje verder zetten in de richting van de Vernieuwing. Laten zien wie ik ben, wat ik doe en hoe ik je kan meenemen om gewoon… te… (jawel)… ZIJN.

Veel liefs,

Fabrina

Add A Comment