dit ben ik

Mijn naam is Fabrina Willemse en ik zing en maak muziek waarmee ik (kleine en grote) kinderen help hun hart te openen om zo hun joy weer te ontdekken.

Als kind voelde ik me niet thuis binnen het schoolsysteem en de drukke klas waar ik in zat. Ik kon moeilijk aansluiting vinden en vond de wereld in het algemeen overweldigend, als sensitief meisje. 

Dit voelde vaak heel eenzaam. Tot ik een hele leuke muziekmeester kreeg en we 1 keer in de week met hem liedjes gingen zingen, begeleid op gitaar. Mijn liefde voor muziek werd geactiveerd en ik ging steeds vaker zingen wanneer ik me onrustig voelde of veel spanning ervaarde. 

Bijzonder hoe je als kind moeiteloos aanvoelt wat goed voor je is!

In die periode wist ik van binnen dat ik later met kinderen zou gaan werken en op de middelbare school ontdekte ik de opleiding Docent Muziek.

wat een feest!

Ik mocht de hele dag door muziek maken, zingen én ondertussen leren hoe ik dit kon overbrengen aan kinderen. Ik voelde me helemaal opbloeien in deze creatieve omgeving en genoot van het lesgeven na de opleiding.

Zowel mijn zoon als dochter zijn geboren met een aantal afwijkingen waardoor we vanaf het begin veel in het ziekenhuis moesten zijn voor onderzoeken en operaties. Tijdens 1 van de eerste operaties van mijn zoon was hij heel onrustig en angstig. Niets leek hem te kalmeren, alles was eigenlijk te veel.

Intuïtief begon ik voor hem het liedje te zingen dat ik zong toen hij in mijn buik zat (Twinkel kleine ster) en METEEN smolt hij als boter in mijn armen. Zijn lijf ontspande, zijn gezicht bewoog rustig naar mijn gezicht en we maakten voor het eerst die dag volledig contact.

wat een liefde!

Ik bleef voor hem zingen, waarop ik vervolgens hoorde hoe de hartslagmonitoren van de andere kinderen op de afdeling vertraagden. Zij waren ook onrustig aan het draaien, huilen en konden maar niet goed in slaap vallen, maar door het horen van mijn stem kwamen ze tot rust.

Dat was het moment dat ik dacht: als dit achter de rug is, ga ik zingen voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten en hen zo helpen te ontspannen.

mama thee

Deze wens is onder andere tot leven gekomen in het project, dat ik in samenwerking met Focus and Fun Foundation heb mogen realiseren. In de zware ziekenhuisperiode raakte ik overweldigd door alle emoties die je ervaart als moeder, mantelzorger en partner. Het enige wat mij er doorheen sleepte was zingen, luisteren naar muziek of zelf dingen maken: gedichten, tekeningen, verhaaltjes. 

Het hielp mij om een zo ontspannen mogelijke moeder te kunnen zijn en het hielp mijn kinderen vrolijk en vooral zichzelf te zijn in alle verdrietige en moeilijke omstandigheden. Als
‘Mama Thee’ schreef ik liedjes en verhalen voor kinderen in het ziekenhuis. Een warm en liefdevol badje in een tijd van pijn, verdriet en rouw. Bedoeld voor kinderen, maar ook helend voor alle mama’s en papa’s en andere familieleden.

Het is mijn missie om ontspanning, heling en liefde te brengen via zang, muziek en creativiteit. Om kinderen te laten voelen wie zij in hun diepste kern zijn en wat er in hun hart leeft.
Soms heb je even een plekje nodig waar je vanuit rust helemaal jezelf kunt zijn, om zo vol zelfvertrouwen het leven weer in te stappen. 

Ik vind het heel bijzonder dat ik vanuit mijn eigen ervaringen en creatieve talenten (kleine en grote) kinderen mag begeleiden hen weer te laten voelen wie zij zijn, door middel van de MuziekSessies, muzieklessen op school, via Mama Thee en alles wat er gaandeweg zal ontstaan.

je bent van harte welkom