Zorg je ook goed voor jezelf?

wanneer je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit, dan wil je er zo goed mogelijk voor je kind zijn. trust me, ik weet er alles van...

Sinds de geboorte van Sem in 2012, zijn mijn man en ik geen vreemden in het ziekenhuis. Onderzoek hier, bloed prikken daar, operatie zus, revalidatie zo. Toen werd onze dochter geboren in 2015 en het hele riedeltje begon weer van voren af aan. Er zaten dagen tussen dat ik me afvroeg, of het ooit nog een keertje ophield. De spanning en stress voor een operatie, vervelend nieuws te horen krijgen, alle zorgafspraken maken en regelen. Het is een circus als je eenmaal in de mallemolen van het ziekenhuis terecht bent gekomen.

Mij lukte het in het begin heel goed om mijn hoofd boven water te houden. Althans, dat hield ik iedereen voor. De waarheid is, dat ik het maar amper redde. Nachten achter elkaar huilde ik alles bij elkaar, ik werd elke ochtend wakker met een knoop in mijn maag of alles wel goed zou komen. De spanning omtrent operaties en onderzoeken vraten me van binnen op, maar ik kon het niet uiten. Ik moest er zijn voor de kinderen, voor mijn man. Maar ik vergat daarbij de allerbelangrijkste in mijn leven: mezelf! 

Pas toen ik tijd voor mezelf durfde te nemen (met de nadruk op dúrven, want boy, wat is het lastig om jezelf prioriteit te geven terwijl je kindje het ook zo nodig heeft!), maar pas toen ik die tijd durfde in te plannen voor mezelf, toen ging er dingen veranderen. 

Kwam er meer rust in het gezin.
Begon ik veel energieker aan de dag.
Had ik een beter humeur.

En kon ik er beter voor mijn kinderen zijn op de momenten die er toe deden: bij de dokter op de onderzoeksbank, bij het bloedprikken, voor en na een operatie. 

We vergeten zo snel hoe belangrijk we zelf eigenlijk zijn, maar lieve lezer: je bent heel erg belangrijk, vooral in een drukke periode. Zorg daarom ook goed voor jezelf. Het hoeven geen grote dingen te zijn: een wandelingetje van 15 minuten, een kopje thee bij de Hema, een avondje in bad of jezelf verwennen met heerlijke bodylotion na het douchen. Wakker je creativiteit aan en ga een kwartiertje schilderen, sieraden maken, breien, zingen, schrijven, fotograferen. Sinds ik dit doe, deze tijd voor mezelf, zit ik zoveel beter in mijn vel, voel ik me minder schuldig tegenover de kinderen (want: ik ben ontspannen en daardoor ook veel gezelliger als moeder) en heb ik meer energie voor de zwaardere dagen. 

Het is het dubbel en dwars waard! 

Mocht je na het lezen nu denken: ja eh, allemaal leuk en aardig, Fabrina, maar ik heb geen creatief talent en van wandelen houd ik ook al niet. Dus eeh, wat nu dan? 

Dan heb ik goed nieuws voor je! 

We hebben namelijk allemaal een Creatieve Kracht in onszelf, alleen zit er vaak een laag stof overheen, waardoor we het niet meer zien. Met een Creatieve Reading maak ik voor jou weer zichtbaar wat jouw Creatieve Kracht is en welke Creatieve Kracht voor jou op dit moment helpend is. En dus, op welke manier jij tijd voor jezelf kunt vrijmaken, die meteen ontspanning en heling biedt!

Hoe bijzonder was de Creatieve Reading! Ik had deze aangevraagd voor mijn dochter, maar mijn dochter zei 'nee' toen Fabrina haar toestemming vroeg. Dochterlief vond dat haar mama het beter kon gebruiken. Het was een mooie eye-opener en eigenlijk toch ook wel een bevestiging van wat ik al wist. Dankjewel Fabrina! Ik gun het anderen ook, dus blijf dit vooral doen!
Jeanine
Energetisch Kindercoach

Nieuwsgierig of een Creatieve Reading ook iets voor jou is? Neem dan gerust contact met me op!

Add A Comment