hallo lief muziekvriendje,

Wat leuk en gezellig dat je komt meezingen en spelen tijdens dit online Knuffelconcert! Ik heb er veel zin in om voor jou de liedjes te zingen.

Want wist je dat zingen niet alleen maar heel erg leuk, ontspannend en gezellig is? Zingen, dansen en spelen hebben namelijk een positieve uitwerking op jouw algemene ontwikkeling! Dus als je zin hebt om te zingen, maar papa en mama durven het niet zo goed, dan moet je ze dit maar laten lezen. Wedden dat ze dan meteen met je meedoen? 

veilig gevoel

Een kind herkent jou onder andere aan je manier van praten. De warmte van jouw stem wordt meteen als baby al herkend en dit geeft een veilig gevoel. Door voor en met je kind te zingen, creëer je extra ruimte aan dit gevoel van veiligheid.

plezier en geluk

Zingen, gekke stemmetjes, dansen op muziek, het zorgt allemaal voor blijdschap! En deze blijdschap is nodig om opgebouwde spanning in het lichaam van jouw kind te ontladen. Dus voelt jouw kind zich snel gespannen in een onbekende situatie? Dan is lachen, gieren, brullen door te zingen een uitstekende manier om je kind te helpen deze spanning weer kwijt te raken.

spraak en taal

Jonge kinderen reageren sneller en meer geconcentreerd op gezongen dan gesproken taal. Door liedjes te zingen leert je kind nieuwe woordjes, hoort het de melodische klanken van een woord en gaat het ritme van taal beter begrijpen.

gezonde hechting

Zingen is goed voor de hechting tussen jou en je kind. Door te zingen wordt het knuffelhormoon oxytocine aangemaakt, wat een bijzonder positief effect heeft op de hechting tussen ouder en kind. Hoe beter deze hechting verloopt, hoe gezonder en gelukkiger een kind zal opgroeien.

sterk immuunsysteem

Tijdens het zingen komen er naast het knuffelhormoon oxytocine, nog meer gelukshormonen vrij die onder andere bijdragen aan een sterk immuunsysteem. Zo zorgt het hormoon serotonine voor een hogere weerstand en daarbij houdt het je humeur in balans, waardoor je je zelfverzekerder en gezonder voelt in het algemeen.

motoriek

Kinderen houden van bewegen en wat leent zich beter dan muziek om deze natuurlijke drang tot bewegen te stimuleren? Dans, stop, spring, plof neer, rol en draai rondjes op vrolijke muziek en laat jouw kind op deze manier de mogelijkheden van het lichaam speels ontdekken.


Zingen helpt jouw kind te laten groeien en stralen in wie hij of zij is! Hoe meer je zingt met je kind, hoe gelukkiger en zelfverzekerder jouw kind in het leven zal staan.

In de manenschijn nog nooit zo mooi gezongen horen worden. We hebben van je genoten. Morris kuste er flink op los. Kus aan mij, kus aan jou op mn telefoon 🙂
Mama A.
en haar zoontje Morris

favoriete lied?

Ik wens jullie veel plezier met dit online Knuffelconcert. Laat je me weten, wat jullie favoriete liedje was? Ik hoor je graag!

op bezoek

Denk je na het luisteren van dit online KnuffelConcert: dit is leuk, ik zou Fabrina en haar MuziekVriendjes wel een keer op bezoek willen op het feestje van mijn kind, of gewoon met de kinderen van een paar vriendinnen in onze woonkamer? Lees dan hier even verder!

Veel liefs,

Fabrina


Hebben jij en je kind genoten van het knuffelconcert? Laat het me weten via een berichtje of een leuk filmpje!

In verband met het Corona-virus zijn alle live Knuffelconcerten tijdelijk geannuleerd. Wel kun je de liedjes natuurlijk vanuit je eigen woonkamer beluisteren. 

Veel plezier! 

LIED
Simon de Slang

LIED
Vlinder Fladder

LIED
Er zat een klein kaboutertje

LIED
Poppenkraam