Zingen verbindt

Oh, wat houd ik toch van de decembermaand! Cadeautjes, verrassingen, tijd met de kinderen, tijd met de familie… En het allermooiste aan deze periode is de verbinding die je met jezelf en een ander zoekt.

In een tijd waar we leven vanuit een ‘ieder-voor-zich’-cultuur, is deze Verbinding zo belangrijk! De wereld en wij mensen erin, leven gescheiden van een ander, maar vooral van Onszelf. Er is geen realistische kijk meer op het eigen kunnen, op de eigen kwaliteiten en op de werkelijke talenten van een persoon. Wat hier vooral in ontbreekt, is naar mijn idee een stuk ZelfLiefde.

Hoe vaak vind je van jezelf dat je iets goed hebt gedaan?
Hoe vaak ben je trots op jezelf?
En hoe vaak geef je jezelf een compliment?

Zet daar eens tegenover, hoe vaak je jezelf ondermijnt (‘Ach, dat hoort nou eenmaal bij het werk dat ik doe’), jezelf negatief benadert (“Het is me weer niet gelukt om van die chocoladereep af te blijven, wat stom van mezelf) of jezelf constant vergelijkt met een ander die ‘het beter heeft dan jij’. Al deze dingen houden je weg van de ZelfLiefde die je in je hebt en die zo ontzettend belangrijk is voor jou!

Samen Zingen Verbindt 
Door te zingen, alleen of in een groep(je), kom je weer een stukje dichterbij deze ZelfLiefde. Het zingen zorgt er voor dat je weer verbinding maakt met JeZelf, je Ziel, je Kern. Hoe je het ook noemen wil. Het is geen zweverig gedoe of een overdreven manier van ‘houden van’. Het is puur contact maken met jouw Innerlijke Wijsheid. Jouw persoonlijkheid, jouw Kracht. Je maakt verbinding met JEZELF en daardoor kun jij ook weer makkelijker verbinding maken met de ANDER. Helemaal wanneer je zingt in een groep: denk je eens in wat een effect het op elkaar heeft, wanner iedereen als individu verbinding durft te maken met zichzelf? En hoe dat zich zal uiten naar elkaar?

ZelfLiefde is de start van Verbinding

Fabrina Willemse

Zodra jij de verbinding met jezelf hebt gemaakt, zul je merken dat je mild naar jezelf kunt zijn. Dat je jezelf ontspanning gunt. Of rust, of ruimte. Of wat je op dat moment dan ook nodig hebt. En in dit liefdevolle contact, kun jij liefdevol naar anderen zijn. In Verbinding. In Liefde.

Dat is wat zingen doet!

Add A Comment