Trotse Pauw

Sommige kinderen vinden het maar lastig om zich trots te voelen op zichzelf. Ze zijn vaak perfectionistisch, willen alles meteen in 1 keer goed doen of stellen op andere manieren hoge eisen aan zichzelf. Heel vervelend voor je kind, want vaak betekent dit ook:

  • geen nieuwe dingen willen uitproberen (en dus ook veel leuke dingen mis lopen)
  • bang zijn om fouten te maken (waardoor je weer minder leert)
  • moeite hebben met nieuwe situaties
  • boos zijn op zichzelf of de ander (en hierdoor moeilijk vriendjes kunnen maken)
  • veeleisend zijn naar jou als ouder of andere kinderen
  • geen keuzes kunnen maken (en boos worden, dichtklappen of tijdrekken vanuit paniek wanneer er een keuze gemaakt moet worden)

Kortom: je kind zal op deze manier niet veel zelfvertrouwen ontwikkelen en later zelfs last kunnen krijgen van faalangst.

Help je kind daarom met dit leuke VerbindingsSpel (je wordt doorgelinkt naar facebook), waarin je complimentjes uitdeelt in de vorm van een veer, zodat jouw kind zich weer trots kan voelen op zichzelf.

Liever verder lezen? Hieronder is de gesproken tekst van het filmpje uitgeschreven, met erbij het lied en foto’s van de Pauw. 

Liefs,

Fabrina

Sommige kinderen vind het lastig om zich trots te voelen op zichzelf. Maar dit is wel belangrijk voor hun zelfvertrouwen. Help hen daarom met dit VerbindingsSpel zich trots te voelen op zichzelf en daarmee hun zelfvertrouwen te vergroten. 

Teken een pauw op papier en  leg verschillende veertjes bij de pauw terwijl je zingt.

Elke veertje staat voor een compliment, bijvoorbeeld: ik vind het knap dat je alleen hebt gespeeld (als jouw kind moeite heeft met zelf spelen). Deel met je kind waar de veertjes voor staan. 

Vraag dan aan je kind of hij het veertje wil terug doen in het zakje, óf bij zich wil houden (aka: het compliment aannemen en zich dus trots voelen). 

Je kunt later de verzamelde veertjes rondom de pauw leggen en nog eens benoemen wat de veertjes betekenen. 

Ik hoop dat dit VerbindingsSpel jouw kind zal helpen in het trots voelen op zichzelf! 

Add A Comment